Zrínyi Nádor

Torzék az öncsonkítók

2019. október 07. 15:43 - Crult

Valahogy éreztem, hogy előző posztban a világ mocskáról kell értekeznem, hát most megmutatta magát mindez, bár nehezen hiszem, hogy bármi is alapvetően meg fog változni. Most inkább azokról értekeznék akik ezeknek a hatalmasoknak a bábui, vagy még rosszabb, szeretnének örömmel a bábujuk lenni. Látják a "minőségi", általuk istenített életmódot és mindennél jobban vágynak rá, anélkül, hogy a vállalkozó szellemet hírből ismernék. Anélkül, hogy a kemény munkáról fogalmuk lenne. A kockázattól és a kihívásoktól félnek, de vágynak a magas fizura. Nevetséges. Persze nem kárhoztatom őket, mert a rendszer ilyen fogaskeréknek neveli őket. Távol vagyok attól, hogy igét hirdessek, de az élet megtanított pár dologra. Pl. hogy ezek a savanyú sikertelen megtörődötten pesszimisták, ne nagyon befolyásoljanak, mert nekik nagy szokásuk, hogy a szabad szellemeket korlátozni akarják. Ez vagy az, ezért vagy azért nem jó és különben is.  A nagyobb részét ki is dobtam az életemből a hasonló, "szarazélet" Józsiknak, mert szerintem annyira nem szar. Vállaltál volna plusz melót, vagy fektetted volna be azt a nagyon okos eszed. Én nem tehetek a te szarodról. Nekem pl. egy ideje nincs szerencsém a barátnőkkel. Panaszkodjak neked erről? Megoldod, vagy kárhoztassalak téged azért, mert neked van kit dugnod? Neked az van, nekem meg másom van. Így hát ez van és kész!

Én erre a földre nem a kibúvásért, a könnyű sikerért, a hisztis nyavajgásért jöttem, hanem, hogy teremtsek és adjak. Adok is, ezért kapok is. Az önző nyomi picsogásotokat meg fogjátok fel szándékos öncsonkításnak. Ezt teszitek magatokkal, irigyek... Mert az irigység a legfontosabb nektek, ami véleményem szerint a legostobább emberi érzések egyike. Irigynek lenni annyit tesz, mint magadat megcsonkítani. A legszarabb érzés, mert akire irigy vagy jó eséllyel szarik rád és semmit nem tud a te érzéseidről, de az irigység azért is veszélyes, mert beletörődsz abba amid van és nem akarsz többet, hiszen az csak neki lehet, magadat sajnálni kell. Áldozat vagy. Igen az vagy, egy hamis, a saját magadnak vetített torz kép áldozata. 

Drága barátom! 

Ideje ezen változtatnod, ha nem akarsz egész életedben önmagad által is lesajnált irigy lenni. Ne legyél az, kezdj el kitűnni a tömegből, felemelkedni és ne azért, hogy másnak, hanem azért, hogy magadnak megmutasd. Több vagy annál, mint amit elhitet veled a rendszer és amit magadnak szabsz ki. 

Szép napot! :) Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kvlt.blog.hu/api/trackback/id/tr6815207846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.